Politie inval op de Nieuwe Bussummerweg tijdens landelijk witwas onderzoek met de codenaam “26 Sassenheim”

0
1103

Huizen / Nederland – De politie heeft dinsdagavond 9 mei in het kader van een groot landelijk witwas onderzoek in Nederland 11 invallen gedaan. Ook in een woning op de Nieuwe Bussummerweg in Huizen viel de politie binnen.

In het kader van een grootschalig witwas onderzoek met de codenaam “26 Sassenheim” werden er dinsdagavond 11 invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden. O.a in de gemeenten Amsterdam, Huizen, Koggeland, Zandvoort, Almere en Zeewolde. Bij de inval in Amsterdam werd alleen al 1 miljoen euro cashgeld aangetroffen.

Het Team High Tech Crime van de politie is zojuist gestart met doorzoekingen in de ingevallen woningen en bedrijfspanden op elf locaties in Nederland. Dit gebeurt onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Hierbij staat het leveren van ‘crypto-gsm’s’ centraal: geprepareerde BlackBerry of Android smartphones waarmee alleen versleuteld kan worden gecommuniceerd. Dit wordt veel in de onderwereld gebruikt.

In Huizen zijn hierbij 2 verdachten aangehouden, in andere plaatsen werden nog eens 2 verdachten opgepakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie heeft o.a al dure auto’s, veel goederen en diverse panden in beslag genomen.