Ruzie om gevallen scooter ontaard in steekpartij in winkelcentrum de Oostermeent

0
1220

Huizen – Een ruzie om een gevallen scooter is maandagmiddag 8 mei ontaard in een steekpartij, een meisje werd hierbij in haar rug gestoken en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werden 3 personen aangehouden.

Omstreeks 16:30 uur kregen 2 meisjes onderling ruzie in winkelcentrum de Oostermeent, dit gebeurde nabij het pleintje. Bij de ruzie werd geduwd en getrokken, één van de meisjes werd hierbij tegen een scooter geduwd die hierdoor omviel. Een meisje die achterop de scooter zat ging door het lint en stak het meisje uit het niets met een mes in haar rug.

Omstanders hebben 1e hulp verleend aan het meisje, de verdachte en nog een meisje gingen er op de scooter vandoor. De politie wist de twee meisjes even verderop te achterhalen en aan te houden. Ook een 3e persoon is inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid , laat de politiewoordvoerster weten aan GooiNieuws. Volgens getuigen zouden alle betrokkenen minderjarig in de leeftijd van 15/16/17 jaar zijn geweest.

Het slachtoffer is met een steekwond in haar rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek. De ruzie trok veel bekijks door scholieren en winkelend publiek.