Ravage en meerdere gewonden bij ongeval met auto op Huizer winkelplein

0
15136

Huizen – Op het Oude Raadhuisplein in Huizen zijn donderdagmiddag 30 april meerdere mensen gewond geraakt nadat een auto op hoge snelheid meerdere winkels ramde en uiteindelijk op de kop tegen het pand van de juwelier tot stilstand kwam.

Het ongeval vond om 15:22 uur plaats. Een auto komend vanaf sportcentrum Rebel reed met zeer hoge snelheid in de richting van het Kerkstraat, ramde bij de fietsenwinkel meerdere fietsen en straatmeubilair, om vervolgens het autoloze Oude Raadhuisplein op te rijden en uiteindelijk na het rammen van het pand van de juwelier 200 meter verderop op zijn kop tot stilstand te komen.

Bij het ongeval zijn meerdere personen geraakt door rondvliegend puin en de auto, een aantal mensen kon nog net op tijd wegspringen voor de aanstormende auto. De brandweer schaalde op naar het sein “Middel Hulpverlening” , en kwam met veel materieel ter plaatse. Naast 4 ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse.

De politie heeft het gehele winkelgebied afgezet en ontruimd, op meerdere plekken heeft de politie een “Plaats Delict” gevormd om onderzoek te kunnen doen en sporen veilig te stellen. Over de toedracht van het ongeval doet de politie nog geen uitspraken.

De ravage in het autoloze winkelcentrum is enorm, normaal gesproken mogen hier ook alleen ondernemers met een voertuig komen om te laden en te lossen. De politie is in gesprek gegaan met alle geschrokken getuigen en mensen die voor de auto hebben moeten wegspringen. Uiteindelijk bleken bij het ongeval de bestuurder en 2 passanten gewond geraakt te zijn, en spreekt de politie van een hoop geluk dat het niet erger afgelopen is.