Dode en gewonde bij zwaar ongeval op de oprit van de A27 bij Hilversum

0
28385

Hilversum – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 oktober heeft er op de oprit van de A27 bij Hilversum een zwaar ongeval plaatsgevonden, een auto vloog hier uit de bocht en rolde 8 meter naar beneden van een talud af. Één inzittende kwam hierbij om het leven, een tweede slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 03:45 uur, een auto komend vanuit Hilversum reed via het Oostereind naar de opritten van de A27, en vloog even voor de opritten door een nog onbekende oorzaak uit de bocht. De auto sloeg over de kop en rolde zo’n 8 meter naar beneden van een talud af om vervolgens tussen enkele bomen tot stilstand te komen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd voor dit ongeval, waaronder ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter.

Ter plaatse bleken er  een man en een vrouw in de auto te zitten. De bijrijdster , een vrouw bleek al te zijn overleden. De bestuurder, een man uit Maarssen bleek slechts lichtgewond te zijn. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en is nu aangemerkt als “verdachte”. Hij werd direct aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De oprit naar de A27 is de gehele nacht afgesloten geweest voor onderzoek, omstreeks 08:00 uur was de politie nog altijd met daglicht bezig om onderzoek te doen.

Foto’s : Jan Peter Otto, Inter Visual Studio