Bom uit tweede wereldoorlog gevonden langs spoor tussen Hilversum en Baarn

0
6003

Hilversum – Woensdagmiddag 26 september is langs het spoortraject tussen Hilversum en Baarn een explosief aangetroffen, de politie laat weten dat het om een bom uit de tweede wereldoorlog gaat. 

Het explosief werd even na het middaguur aangetroffen nabij de Doctor Albert Schweitzerweg in Baarn, dit gebeurde tijdens werkzaamheden langs het spoor tussen Baarn en Hilversum. Direct werden de politie en Pro Rail in kennis gesteld, welke besloten om het treinverkeer uit voorzorg stil te leggen.

Experts van de EOD ( Explosieven Opruimings Dienst)  kwamen op verzoek van de politie ter plaatse, en konden inderdaad vaststellen dat het om een klein explosief uit de tweede wereldoorlog ging. Het explosief is verwijderd en zal op een andere afgelegen locatie verder ontmanteld worden.

Nadat het explosief was verwijderd kon het treinverkeer ook weer rijden.

Foto’s : Judith van Dijkhuizen , Inter Visual Studio