Oprit A27 bij Blaricum afgesloten na ernstig ongeval

0
3414

Blaricum –  Op de kruising Randweg / Stichtseweg /A27 heeft maandagavond 30 juli een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een bestelbus en een personenauto, hierbij raakte 1 persoon gewond. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20:25 uur, door een nog onbekende oorzaak kwamen een bestelbus en een personenauto met een harde klap in botsing met elkaar. Enkele wielrenners verleenden 1e hulp, en andere omstanders sloegen via 112 alarm, hierop kwamen meerdere ambulances en politie eenheden, alsmede de tankautospuit van brandweer Huizen en Blaricum met spoed ter plaatsen.

Aangezien de kruising in de richting van de A27 gestremd was door het ongeval, sloot de politie de Randweg vanaf de Burgemeester de Le Coultredreef in de richting van de A27 af. Verkeer vanuit Huizen/Blaricum kon hierdoor niet meer de snelweg bereiken. De brandweer heeft de ambulancedienst geholpen met het veiligstellen van beide voertuigen. Uit de personenauto is één slachtoffer gehaald, deze is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een man en een kind uit de bestelbus kwamen met de schrik vrij.

De politie is een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval gestart, hierbij werden o.a een dashcam uit de personenauto in beslag genomen en werden de verkeersgegevens van de stoplichten centrale uitgelezen.

De kruising is ten tijde van het onderzoek enige tijd afgesloten geweest.