Meerdere gewonden bij woningbrand op de Klaver in Huizen

0
11309

Huizen – Woensdagochtend 17 oktober heeft er een woningbrand gewoed op de Klaver in Huizen, bij de brand raakten 3 personen gewond.

De brand brak omstreeks 09:50 uur uit in een vaatwasser, die benedenĀ  aan de achterzijde van de woning in de keuken stond. Het vuur greep snel om zich heen waarbij veel rook vrij kwam, waardoor ook de rookmelders in de woning afgingen. Een bewoner die boven lag te slapen werd wakker van de rookmelder, en kon zelf de woning ontvluchten. Een gealarmeerde buurman is nog de brandende woning ingegaan om een bluspoging te doen, maar de brand was te heftig. De meldkamer stuurde meerdere ambulances, politie eenheden , en de brandweer uit Huizen en Blaricum met elk een bluswagen ter plaatse.

In totaal hadden 3 personen veel rook ingeademd, dit betrof de buurman en 2 bewoners. Alle 3 de personen zijn met rookvergiftiging per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar toch is de schade in de woning fors. De brand is ontstaan door kortsluiting in een vaatwasser, stichting Salvage zal de bewoners helpen met herstel van de schade.