Grote brand bij manege Gooi en Eemland in Bussum

0
4018

Bussum – Maandagmiddag 19 februari is er in manege Gooi en Eemland aan de Anne Franklaan in Bussum een grote brand uitgebroken. Alle dieren en mensen waren op tijd in veiligheid.

De brand brak omstreeks 15:30 uur uit in het hoofdgebouw van de manege die zich richt op sporten voor mensen met een handicap. Volgens de woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek bleek de brand al snel uitslaand. De brandweer heeft uiteindelijk opgeschaald naar het sein “Grote Brand”, de brandweer van Bussum kreeg assistentie van het korps uit Laren en van de tankautospuit van het brandweer oefencentrum “Crailo” wat naast de manege ligt.

De brandweer had moeite om extra water bij de bluswagens voor de manage te krijgen aangezien de manage in het bos ligt. De dichtstbijzijnde brandkraan zat in de woonwijk enkele honderden meters verderop, de tankautospuit van het Larense brandweerkorps werd hierop aangesloten en bracht het water vervolgens met honderden meters slang door het bos heen naar de manage.

De brand bleek gelukkig snel onder controle, ook alle paarden konden op tijd uit binnen uit hun stallen gehaald worden. Er raakte bij de brand niemand gewond.