Wie is de man die in Huizen brandend in een kast werd gevonden?

0
1335

Huizen – In september 2005 werd in een bos in Huizen een brandend lichaam in een kast gevonden. Tot op heden is de identiteit van de man onbekend. Na nieuw forensisch onderzoek is er meer specifieke informatie naar voren gekomen.

 

Op 6 september 2005 werd in een bos nabij de Crailoseweg in Huizen (NH) een brandend lichaam in een kast gevonden. Het lichaam bestond slechts uit een romp, en miste een hoofd en handen. Deze werden een klein jaar later, op 24 juli 2006, alsnog gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal (ter hoogte van Breukelen).

In 2008 werd het hoofd door deskundigen gereconstrueerd en getoond in onder andere Opsporing Verzocht. Helaas leidde dit niet naar de identiteit van de man.

Uitkomst uit eerder onderzoek

In 2005 werd een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Hier kwam uit dat het ging om een man tussen de 20 en 50 jaar oud, mogelijk afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika. Verder kwam ui t onderzoek naar voren dat de man:

Рrond de 1.70 à 1.80 meter was,

– een goed verzorgd gebit met enkele witte vullingen had,

– een atletisch lichaam had,

– en dat hij ooit een operatie aan zijn blinde darm heeft ondergaan

Nieuwe informatie

De afgelopen jaren is er door nieuwe methoden en technieken veel verbeterd op het gebied van forensisch onderzoek. Dit was reden om deze zaak nogmaals aan te bieden. De uitkomst van dat onderzoek gaf nieuwe specifieke informatie die de recherche graag wil delen.

 

  • De man zal mogelijk van zijn geboorte tot zijn dertigste levensjaar woonachtig geweest zijn in Colombia of in Ecuador.
  • Hij had de vermoedelijke leeftijd tussen de 42 en 45 jaar oud.

Wie is deze man?

De politie wil via verschillende kanalen in Colombia en Ecuador achter de identiteit van de man komen. Met de nieuwe informatie in combinatie met de afbeelding van het hoofd hoopt de recherche dat de man herkend wordt en terug gebracht kan worden naar zijn familie.

Bel uw tips door op 0900-8844 of meld het via www.politie.nl. Blijft u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of M-online.

U kunt ook in uw eigen taal per email een bericht sturen naar: 14sors@politie.nl.