Meisje op fiets gewond na aanrijding met auto op de Bovenmaatweg

0
8876

Huizen – Donderdagmiddag 18 oktober is een meisje gewond geraakt bij een ongeval op de Bovenmaatweg in Huizen, ze werd op haar fiets aangereden door een auto.

Het ongeval gebeurde iets voor 16:00 uur. Het meisje van rond de 8 jaar wat met haar fiets de rotonde van de Bovenmaatweg / Aristoteleslaan overstak werd over het hoofd gezien door een automobiliste die de rotonde wilde oprijden. Een aanrijding waarbij het meisje hard ten val kwam was het gevolg.

Direct sloegen getuigen via 112 alarm, hierop kwamen meerdere politie eenheden en een ambulance ter plaatse. Een verkeersregelaar die in de buurt was heeft de politie geassisteerd met het regelen van het verkeer, rondom de rotonde ontstond een verkeerschaos omdat de rijbaan richting het ongeval geblokkeerd was.

Het meisje van rond de 8 jaar is door het ambulancepersoneel nagekeken en gestabiliseerd, ze is voor verdere controle naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval bleek een voorrangsfout.

De politiek en burgers maken zich al langer zorgen om de situatie op deze bewuste rotonde, en enkele andere rotondes in Huizen. Op de rotondes mogen fietsers beide kanten oprijden, en dit zorgt bij veel automobilisten voor onoverzichtelijke situaties met aanrijdingen tot gevolg.