Politie schiet verdachte neer bij vechtpartij in café “Het Bonte Paard” in Laren

0
11732

Laren – Zondagavond 8 december heeft er in cafe “Het Bonte Paard” aan de Naarderstraat in Laren een vechtpartij plaatsgevonden. De politie heeft bij de aanhoudingen geschoten met hun vuurwapen.

De melding van de vechtpartij in het restaurant kwam omstreeks 20:45 uur binnen. Meerdere politie eenheden kwamen hierop met spoed ter plaatse. Toen agenten het café binnen kwamen was het een grote chaos, waarbij agenten belaagd werden en er werd met glazen gegooid. Een agent raakte hierdoor gewond, in het tumult wat hierdoor ontstond heeft de politie geschoten met hun dienstwapen. Hierbij raakte één verdachte gewond, hij werd door de agenten neergeschoten.

Hierop werden meerdere ambulances en een traumahelikopter met spoed ter plaatse gestuurd. Ook de politie kwam massaal met meer eenheden ter plaatse om de rust te herstellen.

Het café was op het moment van de vechtpartij en het schieten van de politie druk bezocht, geschrokken omstanders en personeel zijn direct opgevangen. De politie is een groot onderzoek gestart, omdat er door de politie geschoten is zal een andere politie regio het onderzoek oppakken.

De gewonde verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, de andere verdachte die werd aangehouden is overgebracht naar het politiebureau. In totaal heeft de politie 2 aanhoudingen verricht.