Brandweerman gewond na kopstoot van agressieve omstander in Bussum

0
5239

Bussum – Een brandweerman is gisteren tijdens het bestrijden van de grote brand aan de Landstraat gewond geraakt. Niet door de brand, maar door een kopstoot van een agressieve omstander.

De brandweerman stond bij de grote brand een kar uit te laden, en vroeg een omstander die in de weg stond om veilige afstand te houden zodat hij zijn werk kon doen. De omstander reageerde hierop enorm agressief tegen de brandweerman, en verkocht de brandweerman zelfs een kopstoot.

Toegesnelde hulpverleners konden de verdachte aanhouden. De brandweerman moest zijn werkzaamheden staken en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat de brandweerman vanwege de harde kopstoot een nacht ter observatie moest blijven.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “ Wij zijn hier heel boos over! Geweld valt altijd af te keuren, maar geweld tegen een hulpverlener is al helemaal onacceptabel. Het is onbegrijpelijk dat dit nog gebeurt! Gelukkig is de betreffende man aangehouden en wij hebben uiteraard aangifte gedaan. Het moet duidelijk zijn dat je met je handen van onze mensen afblijft! We komen om te helpen en niet om te vechten!”