Bewoner overleden bij brand in verzorgingstehuis in Muiderberg

0
3727

Muiderberg – Dinsdagavond 21 januari is er bij een brand in verzorgingstehuis “Florisberg” aan het Kocherplantsoen in Muiderberg een bewoner om het leven gekomen.

Om 21:23 uur ging het automatische brandalarm af in het verzorgingstehuis omdat er door het systeem rook werd waargenomen in het pand. Hierop werden via de standaard procedure een hoogwerker en een tankautospuit van de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd.

Al snel kwam het bericht binnen dat het om een daadwerkelijke brand in een woning in het verzorgingstehuis ging, met mogelijk een slachtoffer binnen. Hierop werden extra brandweer eenheden, de politie, meerdere ambulance’s en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd.

In de woning werd inderdaad een bewoner aangetroffen, welke al reeds overleden bleek te zijn. De politie en brandweer zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.