Zeer Grote Brand bij rijschool Jan Ter Beek in Bussum

0
14021

Bussum – Donderdagochtend 16 april is er een enorme ravage ontstaan bij een brand in rijschool Jan ter Beek, de brandweer sprak van een “Zeer Grote brand”.

De brand in het pand van de rijschool aan De Nieuwe Vaart in Bussum werd om 06:10 uur door de politie ontdekt die langs het pand reed. Aan de hand van hun bevindingen schaalde de brandweer al voor het eerste brandweervoertuig ook nog maar de straat op was al op naar het sein “Grote Brand”, om zo voldoende capaciteit ter plaatse te krijgen.

Uit het grote pand kwamen uit alle hoeken en gaten zwarte rookwolken, de brandweer schaalde de brand uiteindelijk op naar het sein “Zeer Grote Brand’ en het Bussumse korps kreeg hierop assistentie uit o.a Naarden.

Nadat met kettingzagen een roldeur uit het pand werd gehaald bleken er binnen in het pand 2 a 3 lesauto’s in brand te staan. De brandweer heeft meerdere auto’s en motoren naar buiten gereden om te redden wat er te redden viel.

Omstreeks 06:45 uur werd het sein “Brand Meester” gegeven. De brandweer heeft door snel ingrijpen weten te voorkomen dat de autobranden binnen in het pand oversloegen naar de andere delen van het pand. Desondanks is de ravage in het pand en de auto’s enorm, de rook is door het hele pand heengetrokken.

Bij de brand raakte niemand gewond, ten tijde van de brand was een deel van het industrieterrein afgezet.