Flinke schade na brand in dak van woning op de Verbindingslaan in Bussum

0
1151

Bussum –  Een kleine maar moeilijk bereikbare brand heeft dinsdagavond 9 mei op de Verbindingslaan in Bussum voor de nodige schade gezorgd. 

Omstreeks 20:35 uur werd er via 112 alarm geslagen voor een woningbrand op de Verbindingslaan in Bussum. Hierop werden de autoladder, de tankautospuit, de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) , alsmede de politie en een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de brand op een moeilijk bereikbare plek in het dak te zitten. De brandweer moest met een koevoet en een kettingzaag de nodige sloopwerkzaamheden verrichten om bij de brandhaard te kunnen komen. Nadat de brandhaard bereikt was, was de brand snel geblust.

De brandweerwoordvoerder laat aan GooiNieuws weten dat bij de brand gelukkig niemand gewond raakte. Wel moest stichting Salvage aan de pas komen omdat er door de sloopwerkzaamheden en de brand de nodige schade was ontstaan.

Over de oorzaak van de brand was nog niks duidelijk. TBO (Team Brand Onderzoek) komt hiervoor ter plaatse onderzoek doen.

 

 

2 foto’s aangeleverd door Peter Veerman van Veermanfotografie.nl, waarvoor dank!