Brand bij kapsalon “Oasis” in winkelcentrum Oostermeent

0
2619

Huizen – In de nacht van zondag op maandag 21 augustus is er brand uitgebroken in een kapperszaak op de Oostermeent-West in Huizen.

Omstreeks 05:05 uur werden bewoners van winkelcentrum de Oostermeent opgeschrikt door een doffe klap. Een bewoonster die de klap hoorde en poolshoogte ging nemen ontdekte hierop rookontwikkeling uit kapperszaak “Oasis” in het winkelcentrum. In de kapperszaak bleek een brand uitgebroken te zijn, hierop sloeg ze via 112 direct alarm. Hierop kwamen een hoogwerker en een tankautospuit, alsmede de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) met spoed ter plaatse.

De rook van de brand trok ook naar de bovengelegen woningen van zorgcentrum de Rustmaat toe, hierop gaf de bevelvoerder ter plaatse het sein “Middel Brand” en liet een extra tankautospuit ter plaatse komen om de bovengelegen woningen te ontruimen. In de directe woning boven de kapperszaak bleek rook te staan, deze woning is dan ook door de brandweer ontruimd.

De brandweer heeft ook de deur van het naastgelegen café eruit geslagen omdat ook deze zaak vol rook bleek te staan. De brand in de kapperszaak was snel onder controle, hierna is de brandweer begonnen met ventileren.

Getuigen verklaren dat er mogelijk sprake van brandstichting, voor aankomst van de brandweer zou al een raam opengebroken hebben gelegen en daarachter zou het vuur geweest zijn. De auto van de eigenaar heeft ook al eens in brand gestaan aan de overkant van het winkelcentrum. De politie heeft de kapperszaak afgezet en doet inmiddels nader onderzoek.

(update 11:00 uur : De politie gaat inmiddels uit dat brandstichting de oorzaak is. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. )

Voor brandweer Huizen was het een drukke nacht, het halve brandweerkorps was tot diep in de nacht namelijk ook al in touw voor een grote uitslaande brand op een volkstuinencomplex aan de Friesewal in Huizen.