Grote uitslaande brand legt loods op volkstuinencomplex in de as [ VIDEO ]

0
1026

Huizen – In de nacht van zondag op maandag 21 augustus heeft een grote uitslaande brand een loods op een volkstuinencomplex aan de Friesewal in Huizen volledig in de as gelegd.

Omstreeks 0:50 uur kwam er via 112 een melding binnen van een uitslaande brand op het volkstuinencomplex aan de Friesewal in Huizen. Hierop werden zowel de politie alsmede het blusvoertuig van het Huizer brandweerkorps en SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig ) uit Bussum ter plaatse gestuurd.

De 112 telefoontjes bleven binnen stromen en omwonenden spraken van een enorme brand, hierop is al voor aankomst van de eerste brandweerwagen door de meldkamer opgeschaald naar “Middel Brand” en werden er een hoogwerker, een OVD (Officier Van Dienst) en een 2e bluswagen extra opgeroepen.

Op het terrein van het volkstuinencomplex bleek brand uitgebroken te zijn in een grote verzamel/ opslagloods. In de loods stonden alle gasflessen, benzinetanks en (motorisch) gereedschap en trekkers van de vrijwilligers in opgeslagen. De enorme brand ging gepaard met meerdere harde explosies van exploderende benzinetanks en gasflessen.

De brandweer wist de grote brand rond 1:30 uur onder controle te brengen, helaas kon niet worden voorkomen dat de loods inclusief alle materialen van alle vrijwilligers om het complex te onderhouden geheel in vlammen opging.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, ook brandstichting wordt hierin meegenomen. (update 11:00 uur : De politie gaat inmiddels uit dat brandstichting de oorzaak is. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. )