Ravage na verwoestende uitslaande brand aan de Pieter Postlaan [Video]

0
1722

img_0777Hilversum – Vrijdagochtend 30 september heeft een verwoestende uitslaande brand in een woning aan de Pieter Postlaan in Hilversum een enorme ravage aangericht, er raakte niemand gewond.

De zoon des huizes die alleen tuis was hoorde rond 11:28 uur een raar geluid komen van boven in de woning en ging poolshoogte nemen, onderweg naar boven werd hij geconfronteerd met een enorme hitte en rook van een brand die boven gaande was. Hij bedacht zich geen moment  en vluchtte weer naar beneden, en wist de hond nog uit de woning te redden.

Omstanders hadden inmiddels ook al 112 gebeld nadat de vlammen op de 1e etage uit de ramen sloegen, de brand greep razendsnel om zich heen. Omdat uit de melding van de omstanders niet 100 procent zeker was of iedereen de woning uit was werd er direct opgeschaald naar het sein “Middel Brand” en werden er gelijk extra eenheden naar de brand gestuurd.

De brandweer heeft direct de aanval op de brand geopend nadat bekend was dat er niemand meer in de woning was en wist de uitslaande brand onder controle te krijgen. Ook via de woning van de buren werd een straal hoge druk naar binnen gebracht om uit te sluiten dat de brand via het dak zou doorslaan, dit bleek gelukkig niet het geval.

De brandweer heeft het plafond tussen de 1e etage en de zolder moeten openbreken om alle brandhaarden te blussen. De 1e etage en de zolder kunnen als verloren worden beschouwd, de ravage is enorm. De brandweer heeft smeulende spullen die uit de slaapkamer aan de voorkant werden gehaald naar buiten gegooid.

De brandweer en politie doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

img_0744 img_0746 img_0765 img_0771 img_0776 img_0777 img_0783 img_0785 img_0795