Persoon bekneld onder grote stapel kozijnen in de Blaricummermeent [ Video ]

0
1890

img_0706Blaricum – Woensdagochtend 28 september is er op de bouwplaats in de Blaricummermeent vlakbij de Deltazijde een persoon bekneld geraakt onder een stapel kozijnen, hulpdiensten rukten groots uit.

Omstreeks 08:25 uur kwam er via 112 een melding van een ongeval binnen op de Deltazijde in de Blaricummermeent. Uit de melding bleek dat er op de bouwplaats naast de Deltazijde een persoon bedolven en bekneld was geraakt onder een grote stapel kozijnen. Hierop werden de Brandweer, meerdere ambulances, de politie alsmede de traumahelikopter met spoed opgeroepen.

De locatie was lastig te vinden voor de eerste aanrijdende hulpdiensten, maar nadat de eerste politiewagen die toevallig om de hoek was het had gevonden kon de juiste locatie worden doorgegeven voor de rest van de aanrijdende hulpdiensten.

Op de bouwplaats bleek een man bekneld te liggen onder een stapel kozijnen en was slecht aanspreekbaar. Werklieden hadden al een shovel en een band van een hijskraan geregeld om de kozijnen zo ver mogelijk te stabiliseren tegen verdere verschuivingen.

De brandweer is bij het slachtoffer gekropen en heeft een aantal ijzeren balken van het frame moeten wegknippen, zo was het slachtoffer deels bevrijd en kon het slachtoffer weer adem krijgen. Hierna besloot de brandweer gebruik te maken van de omgeving. De stellage met raamkozijnen stond op een zandvlakte, zodoende werd er besloten om het zand onder het slachtoffer weg te graven met de hand zodat het slachtoffer geheel bevrijd kon worden.

Het slachtoffer kon op die manier na enige tijd bevrijd worden, inmiddels was de gealarmeerde traumahelikopter ook naast het ongeval geland om medische bijstand te verlenen.

Uiteindelijk is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de arts van de traumahelikopter hoefde niet mee te rijden. De arbeidsinspectie zal verder onderzoek doen naar de precieze toedracht van het ongeval, deze is nog niet bekend.

img_0686 img_0689 img_0706 img_0707 img_0710 img_0714 img_0726 img_0728 img_0733