Politie en onderzoekers maken reconstructie van dodelijk ongeval Nieuw Loosdrechtsedijk

0
1399

img_0648Loosdrecht – De Nieuw-Loosdrechtsedijk is op dinsdag 27 september 2016 tussen 18.30 uur en circa 01.00 uur afgesloten in verband met het nader onderzoek naar de dodelijke aanrijding op woensdag 16 maart 2016. De politie en NFI zetten groots in.

Voor dit uitzonderlijke grote onderzoek betekent dit voor bewoners en ondernemers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, maar ook voor het doorgaande verkeer,  dat er dinsdag 27 september helemaal geen verkeer mogelijk is over het afgezette weggedeelte, ook niet voor voetgangers. Bewoners en ondernemers tussen huisnummer 190 tot en met 213 kunnen tussen 18.30 en circa 01.00 uur hun huis of bedrijf niet bereiken of van daaruit de weg op gaan. Ook de nabestaanden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn.

In het onderzoek naar de aanrijding, waarbij een 19-jarige inwoonster van Hilversum kwam te overlijden, zijn camerabeelden veilig gesteld. Op deze beelden zijn de verdachten te zien, de bestuurder van een Porsche en de bestuurder van een Mini Cooper die achter hem reed. Met deze beelden is de gereden snelheid en de onderlinge afstand tussen de auto’s door middel van onderzoek vast te stellen. Deze kennis is van groot belang in de strafzaak. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft besloten zogenoemde referentiebeelden te maken. Daarvoor is het nodig dat met de zelfde soorten voertuigen, onder dezelfde omstandigheden op dezelfde weg met verschillende (zeer hoge) snelheden wordt gereden. Deze opnamen worden vervolgens vergeleken met de beelden van de noodlottige avond. Het onderzoek vindt plaats op last van de officier van justitie en wordt uitgevoerd door het Tactisch Verkeersteam van de Politie Midden-Nederland in samenwerking met het NFI.

Overigens heeft de verdachte zijn rijbewijs inmiddels alweer terug omdat het een half jaar geleden is. De maximale tijd dat een rijbewijs zonder strafzaak afgepakt kan worden stelt dat. Pas in de rechtzaal kunnen justitie en de politie weer eisen dat de man als straf zijn rijbewijs weer voor bepaalde tijd kwijt raakt.

img_0625 img_0628 img_0637 img_0645 img_0648 img_0656