Grote inzet hulpdiensten na ongeval met gevaarlijke stoffen in privé zwembad

0
6571

Naarden – Vrijdagochtend 17 mei moesten de hulpdiensten grootschalig uitrukken voor een ongeval met gevaarlijke stoffen bij een woning aan het Vogellaantje in Naarden. Het ging daar mis bij onderhoudswerkzaamheden.

Omstreeks 09:00 uur waren monteurs bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een privé zwembad van een villa aan het Vogellaantje. Bij deze werkzaamheden ging iets mis, waardoor er een verkeerde menging van een aantal gevaarlijke stoffen ontstond. Deze mengverhouding bleek dusdanig gevaarlijk dat iedereen het pand direct moest verlaten, en de brandweer ter plaatse moest komen.

Vanwege de situatie besloot de brandweer na een eerste onderzoek om verder op te schalen, hierop werd het sein “GRIP-1” gegeven. De omgeving werd afgezet, en meerdere specialistische meetploegen van de brandweer werden opgeroepen om onderzoek te komen doen. Ook de Valkeveenselaan in Naarden werd afgezet, touringcars en andere auto’s met kinderen die naar speelpark Oud Valkeveen willen moeten wachten, hierdoor ontstaat in de omgeving van de Naarderstraat het nodige oponthoud.

De omgeving was om 11:00 uur nog altijd afgezet, en de hulpdiensten zijn nog bezig met hun inzet om de situatie veilig te stellen. Speelpark Oud Valkeveen wat altijd haar deuren om 10:00 uur opent is nog altijd niet bereikbaar, tenzij via het bos over de Oud Huizerweg en de Meentweg gereden wordt, maar hier kunnen de touringcars niet komen.