Meerdere mensen van balkons gered bij grote brand op de Schoolstraat

0
4259

Hilversum – Vrijdagavond 10 mei is er een grote brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Hilversum, meerdere mensen zijn hierbij van hun balkons gered.

Omstreeks 23:20 uur brak er een brand uit in een woning op de begane grond van een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Hilversum. Hierop werden de hulpdiensten ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse bleek het om een felle brand te gaan, met een enorme rookontwikkeling die zich door het appartementencomplex verspreidde. Door de rook konden bewoners van meerdere woningen het pand niet meer verlaten, en moesten het balkon op vluchten in afwachting van redding door de brandweer.

De brandweer schaalde op naar het sein “Zeer Grote Brand”, om zo voor alle doorzoekingen en reddingen snel voldoende mankracht beschikbaar te hebben. “Alles stond vol rook, er moesten veel gangen en kamers doorzocht worden op aanwezige personen”, aldus de brandweer. Er zijn diverse minder redzame personen met hoogwerkers en een ladderwagen van hun balkons gered.

Alle 40 geëvacueerde bewoners zijn in podium De Vorstin opgevangen, de brand zelf is inmiddels uit. Bij de brand raakte 3 personen gewond, onder andere de bewoners van de woning bij wie de brand ontstond. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Na inspectie van de hulpdiensten blijkt het gehele complex onbewoonbaar geworden door de brand. Het gaat in totaal om 90 bewoners verspreid over 60 woningen die niet terug kunnen naar hun woningen. Door de enorme rookontwikkeling is er namelijk een enorme ravage achtergebleven .