Meerdere huizen ontruimd bij woningbrand op de Westkade

0
4899

Huizen – Zaterdagavond 15 december is er brand uitgebroken in een woning op de Westkade in Huizen, meerdere omliggende huizen moesten ontruimd worden.

De brand brak omstreeks 21:00 uur uit in een woning op de begane grond van een appartementencomplex. Hierop werden direct een tankautospuit, een hoogwerker, een politie eenheid en een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen waren er al vlammen achter de voordeur zichtbaar, de brand ging ook gepaard met een enorme rookontwikkeling. Door de hoeveelheid rook is ook direct besloten om de omliggende en bovenliggende woningen van het complex te ontruimen. Een 10 tot 20 tal bewoners moest hun woningen verlaten.

De brandweer had de brand snel onder controle, ook bleek er gelukkig niemand gewond te zijn. Over de oorzaak van de brand deed de brandweer nog geen uitspraken, maar volgens getuigen zou de brand in de meterkast begonnen zijn.

Nadat de brandweer alle woningen gecontroleerd en geventileerd had, mochten de bewoners na ongeveer een uur weer terug naar hun woningen.