Grote uitslaande brand in houten villa in Bussum

0
6561

Bussum – In de nacht van maandag op dinsdag 18 december heeft er in een houten villa aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg in Bussum een grote uitslaande brand gewoed. De bewoners en huisdieren konden op tijd in veiligheid worden gebracht. 

De bewoners werden omstreeks 01:25 uur gewekt door de rookmelders in de woning, en gingen poolshoogte nemen in het huis. In de woning ontdekten ze een brandlucht en rook, en sloegen hierop alarm via 112. Direct verliet het hele gezin inclusief hun huisdieren veilig en op tijd de woning.

De politie die er als eerste was ontdekte toen samen met de bewoners inderdaad een brand, en hebben samen nog een bluspoging ondernomen. Al snel moest deze bluspoging gestaakt worden in verband met de heftigheid van de brand die snel om zich heen greep, en wist iedereen veilig buiten te komen.

Bij aankomst van de brandweer bleek na onderzoek met een warmtebeeldcamera dat de brand in de spouwmuren van het huis zat, omdat de woning geheel van hout is bleek het vuur zich razendsnel te verspreiden. Al snel was de brand uitslaand en stond de hele bovenverdieping in de brand. De brandweer schaalde uiteindelijk op tot het sein “Zeer Grote Brand”. Diverse brandweerkorpsen uit de gehele regio hebben het Bussumse brandweerkorps hierop geassisteerd met het bestrijden van de brand.

De hulpdiensten sloten ook de Franse Kampweg enige uren af, dit in verband met de waterwinning voor de brandweerwagens.

De brandweer moest ervoor kiezen om de bovenverdieping gecontroleerd uit te laten branden, omdat het vuur zo snel om zich heen greep dat het te gevaarlijk was daar een binnenaanval te doen.

Omstreeks 05:00 werd het sein brandmeester gegeven en kon worden begonnen met het nablussen. De Nieuwe ‘s-Gravelandseweg zal tijdens het blussen nog afgesloten blijven. De houten villa, uit 1910, moet helaas als verloren worden beschouwd.

 

Foto’s : Inter Visual Studio