Piloot overleden na crash met sportvliegtuigje op vliegveld Hilversum

0
2885

Hilversum – Zaterdagmiddag 15 december is er op het vliegveld van Hilversum aan de Noodweg een sportvliegtuigje neergestort, hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De piloot is helaas in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. 

Het luchtvaartongeval vond omstreeks 16:00 uur plaats. Door een nog onbekende oorzaak crashte een sportvliegtuigje op het vliegveld terrein van vliegveld Hilversum. Direct werd via 112 alarm geslagen, hulpdiensten uit de hele regio kwamen hierop massaal ter plaatse.  Ook een politiehelikopter en een traumahelikopter kwamen in actie.

Volgens de woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek was er bij de crash 1 slachtoffer betrokken. Omstreeks 18:00 uur heeft de politie inmiddels laten weten dat de 36 jarige piloot van het vliegtuigje, de enigste inzittende, om het leven gekomen is.

Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Maar volgens getuigen zou het misgegaan zijn tijdens het opstijgen, en ligt het toestel ondersteboven op de start/landingsbaan. De luchtvaartpolitie zal hier samen met andere instanties onderzoek naar doen.