Zeer groot drugslab aangetroffen bij politie inval in bedrijfspand op de Cannenburgerweg

0
6234

Ankeveen / Kortenhoef – Vrijdagavond 16 november is tijdens een inval in een bedrijfspand op de Cannenburgerweg een zeer groot drugslab aangetroffen. De politie is ook zaterdag nog altijd bezig met de ontmanteling.

De politie deed vrijdagavond een inval in het bedrijfspand, en trof tijdens een onderzoek in het pand een zeer groot drugslab aan. Nadat de omvang van het drugslab enorm leek te zijn, is er bijstand gevraagd van de brandweer en de LFO. De LFO staat voor Landelijke Faciliteit ondersteuning en Ontmanteling, dit is een speciale groep getrainde specialisten met alle kennis van het veilig ontmantelen van o.a een drugslab.

Vrijdagavond laat werd het onderzoek en ontmantelen gestaakt, de politie heeft de hele nacht met meerdere eenheden het betreffende pand bewaakt. Zaterdagochtend is in alle vroegte verdergegaan met het ontmantelen van het grote drugslab.

Volgens getuigen is er 1 persoon aangehouden, maar dit kon de politie nog niet bevestigen. Op het terrein zitten meerdere ondernemers, welke allemaal door de afzetting gedupeerd waren omdat ze niet het terrein op konden. Volgens de politie kan de inzet nog meerdere dagen duren vanwege de enorme omvang van het lab.