Geen rookmelder in uw woning? Bij controle is dat vanaf nu een boete van 500 euro!

0
8774

Gooi en Vechtstreek – Sinds vrijdag 31 maart heeft de nieuwe zitting van de 2e kamer bepaald dat rookmelders verplicht zijn in elke woning, zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Kijk dus niet raar op als er de komende tijd ineens agenten of brandweer preventie mensen over uw schutting of door uw ramen naar binnen staan te gluren.

Het tijdelijke kabinet heeft de uitvoerende autoriteiten zoals de brandweer en de politie de bevoegdheid gegeven om hierop actief te handhaven. Het boetebedrag voor het niet aanwezig zijn van een werkende rookmelder voor uw en de veiligheid van uw gezin staat momenteel op 500 euro.

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat de brandweer dit plan landelijk uit gaat rollen. In de regio Gooi en vechtstreek is hier vanaf vrijdag mee begonnen en zijn de 1e 50 tal boetes al uitgedeeld aan bewoners.

De reacties over de nieuwe wet zijn erg verdeeld. Enkele mensen die een boete kregen vonden dit belachelijk, en snappen niet het nut van de kleine investering van een rookmelder die jaarlijks vele levens redt.

Schaf vandaag nog een rookmelder aan, en voorkom deze onnodige boete. Het is slechts een kwestie van tijd voor de controleurs ook voor uw woning staan en een boete uit mogen schrijven door de komst van deze nieuwe wet. Een rookmelder heeft u al voor 15 a 20 euro!

Ook in Blaricum was het al raak direct nadat de wet vrijdag werd ingevoerd, vanuit de hoogwerker van de brandweer werd bij flatwoningen naar binnen gekeken en moesten bewoners bij twijfel of er wel een rookmelder aanwezig was de woning open maken voor de controleurs van de brandpreventie eenheid.