Sinkhole na gesprongen waterleiding op de Kolhornseweg in Hilversum

0
3348

Hilversum – Zaterdagochtend 17 november is er op de Kolhornseweg in Hilversum een sinkhole onder de weg ontstaan, dit gebeurde nadat de waterleiding onder de straat was gesprongen.

De hoofdwaterleiding sprong omstreeks 08:30 uur vanochtend op de kruising Kolhornseweg / Admiraal de Ruijterlaan. Behalve dat meerdere straten onder water kwamen te staan, ontstond op de kruising ook een gevaarlijke situatie. Onder het wegdek was namelijk een groot sinkhole ontstaan omdat het zand onder het asfalt was weggeslagen door de waterdruk. De politie sloot de gehele kruising en een deel van de omliggende straten af.

Een reparateur namens waterbedrijf Vitens is inmiddels met een graafmachine en een pomp ter plaatse, de leiding is inmiddels dichtgedraaid waardoor de lekkage gestopt is. Wel moest de kruising afgesloten blijven vanwege de sinkhole onder het wegdek. De politie heeft hier samen met hekken en verkeersregelaars van de gemeente een omleiding ingesteld.

Bewoners rondom de Kolhornseweg kunnen nog overlast ervaren van weinig of geen water uit de kraan, Vitens meldt dat dit probleem zo snel mogelijk hersteld zal worden.