40 woningen ontruimd bij gaslek op de Meidoornlaan in Nederhorst den Berg

0
1479

Nederhorst den Berg – Donderdagochtend 22 november is er aan de Meidoornlaan in Nederhorst den Berg een gaslek ontstaan. Hierbij moesten 40 woningen ontruimd worden.

Het gaslek werd omstreeks 11:00 uur door werklui op de Meidoornlaan gemeld, tijdens graafwerkzaamheden met een grote graafmachine werd in de grond een lage druk gasleiding kapot getrokken. Door het ongeval ontstond een gat van ongeveer 1,5 meter breed in de gasleiding, waaruit een forse hoeveelheid gas begon te ontsnappen. Direct werden de brandweer en politie na een 112 melding met spoed ter plaatse gestuurd.

Uit metingen van de brandweer bleek dat het gas tussen de woningen bleef hangen, hierop werd omstreeks 12:00 uur besloten tot het ontruimen van de omgeving. De hulpdiensten schaalden op naar het sein “GRIP-1” en er kwamen extra eenheden ter plaatse. De hulpdiensten hebben gezamenlijk 40 woningen ontruimd, de bewoners worden opgevangen in een vitaliteitscentrum in de buurt.

Liander is momenteel bezig met de reparatie van de leiding, het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren.