Politie schiet man met mes neer in Hilversum

0
6395

Hilversum – Dinsdagmiddag 13 november heeft de politie omstreeks 14:00 uur op de Frederik van Eedenlaan in Hilversum een verdachte neergeschoten, de verdachte is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man had een mes.

De schietpartij speelde zich bij een woning nabij een basisschool en het gezondheidscentrum op de Frederik van Eedenlaan in Hilversum af. Agenten kwamen af op een melding van een bedreiging, en kwamen bij de woning tot een confrontatie met de verdachte welke een mes vast hield en deze niet wilde laten vallen, deze confrontatie verplaatste zich ook naar buiten in de richting van de Vosmaerlaan en de Gijsbrecht van Amstelstraat. Nadat pepperspray niet werkte, is de verdachte uiteindelijk na het lossen van enkele waarschuwingsschoten gericht neergeschoten. De verdachte raakte hierbij ernstig gewond.

De politie heeft op meerdere plekken tussen de Gijsbrecht van Amstelstraat, Oude Loosdrechtseweg en de Frederik van Eedenlaan plaatsen delict afgezet voor verder sporenonderzoek. Omdat agenten van de regio Gooi en Vechtstreek hebben geschoten, zal de Nationale Recherche onderzoek komen doen.

De gewonde verdachte is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de identiteit van de verdachte is nog niks bekend.

De kinderen op het schoolplein hebben gelukkig zelf niks meegekregen van de schietpartij, personeel van de school en enkele ouders wisten de kinderen op tijd binnen te krijgen.

 

Foto’s : Judith van Dijkhhuizen | Inter Visual Studio