17 jarige verdachte aangehouden voor supermarkt overvallen in Bussum en Hilversum

0
4040

Bussum / Hilversum : De politie laat weten dat er op 2 november een verdachte is aangehouden in de zaak van de 2 supermarkt overvallen in Bussum en Hilversum, het gaat om een 17 jarige jongen uit Ermelo. Hij wordt ook nog als verdachte gezien in 4 andere overvallen die in dezelfde periode verspreid door het land hebben plaatsgevonden.

Afgelopen vrijdag 2 november vond er een overval plaats op een winkel aan de Lijnbaan in Vianen, hierbij sloeg een verdachte op de vlucht. Doordat er meerdere goede getuigen waren, kon de verdachte later op de avond door een Arrestatie Team aangehouden worden in het Van der Valk Hotel aan de Prins Bernhardstraat in Vianen. Hier werd hij samen met een 18 jarige vrouw, eveneens uit Ermelo afkomstig, naakt uit een hotelkamer geplukt.

Na grondig onderzoek en verzameling van bewijsmateriaal, komt dezelfde 17 jarige jongen uit Ermelo naast de overval op 2 november in Vianen , ook als verdachte naar voren in 4 andere overval-zaken, waaronder de overvallen in Bussum en Hilversum. De jongen is nu verdachte in de zaken van totaal 5 overvallen.

  • 23 oktober op een winkel aan de Dolderseweg in Den Dolder.
  • 26 oktober op deĀ  Jumbo supermarkt aan de Stephensonlaan in Hilversum.
  • 27 oktober op de Lidl supermarkt aan de Laarderweg in Bussum.
  • 30 oktober op een supermarkt aan het Molenplein in Nijkerk.
  • 2 november op een winkel aan de Lijnbaan in Vianen

De betrokkenheid van de 18 jarige vrouw die bij de jongen in de hotelkamer is aangetroffen wordt ook onderzocht.