Brandweerwagen krijgt zelf kortsluiting bij woningbrand-melding in Bussum

0
5373

Bussum – Zaterdagavond 3 november moesten de hulpdiensten in actie komen voor een woningbrand melding op de K.P.C de Bazelstraat in Bussum, het bleek hier te gaan om een brand in de schoorsteen. De bluswagen die ter plaatse kwam kreeg echter zelf kortsluiting en moest hun inzet staken.

Omstreeks 18:15 uur kwam er via 112 een melding binnen van een woningbrand op de K.P.C de Bazelstraat in Bussum, het zou om een “schoorsteenbrand” gaan. Hierop werden de ladderwagen en de tankautospuit van het Bussumer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd.

Toen de tankautospuit de straat van het brandadres inreed viel plotseling alle elektronica in de cabine van de wagen uit, en kwam er rookontwikkeling uit het pompcompartiment van de brandweerwagen. Direct werd dit aan de meldkamer gemeld, welke een 2e tankautospuit van het Bussumer brandweerkorps met spoed ter plaatse liet komen.  Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er achter in de wagen kortsluiting is ontstaan in het pompcompartiment, en hierdoor een smeul brandje is ontstaan. Het eigen brandweerpersoneel uit de wagen heeft zelf enkele schotten losgehaald en er in gespoten met een brandblusser en een straal hoge druk uit een andere brandweerwagen.

De bestrijding van de schoorsteenbrand liep door het incident met de eigen brandweerwagen geen gevaar op, vanuit de ladderwagen werd het schoorsteenkanaal van de woning direct geveegd waardoor de brandende roetdeeltjes in het schoorsteenkanaal loslieten en in een opvangbak beneden in de woning terecht kwamen.

De bluswagen is direct buitendienst gezet, maar het Bussumer brandweerkorps beschikt over 2 bluswagens en is nog steeds inzetbaar voor het dorp. Tevens is er door de veiligheidsregio direct een vervangende bluswagen naar de brandweerpost in Bussum gebracht.

 

Foto’s : Jan Peter Otto, Inter Visual Studio¬†