Traumahelikopter landt midden in Hilversumse woonwijk voor ongeval met motorrijder

0
1763

Hilversum – Dinsdagmiddag 17 juli zijn hulpdiensten grootschalig uitgerukt voor een ongeval met een motorrijder op het Busken Huetplein in Hilversum, een traumahelikopter landde midden in een woonwijk pal naast het ongeval. De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis, later op de dag kwam het bericht dat de 80 jarige motorrijder helaas was komen te overlijden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:09 uur op het Busken Huetplein in Hilversum, door een nog onbekende oorzaak kwam een motorrijder hier ten val en belandde de motor volgens ooggetuigen bovenop het slachtoffer. Omdat het slachtoffer niet meer aanspreekbaar was rukten meerdere brandweereenheden, ambulances en politie eenheden met spoed uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten werd direct begonnen met het reanimeren van het zwaargewonde slachtoffer. De piloot van de traumahelikopter besloot om zo dicht mogelijk bij het ongeval te landen, en zette de helikopter midden tussen de huizen in aan de grond op een klein open veldje.

Het slachtoffer is uiteindelijk na langdurige reanimatie al reanimerend per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De VOA ( Verkeers ongevallen Analyse) zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval, hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De helikopter die midden in de woonwijk stond trok veel publiek uit de buurt.

Update : De politie heeft in de avond bekend gemaakt dat de motorrijder , een 80 jarige man, helaas is overleden. De man zou zachtjes hebben gereden en mogelijk een hartstilstand hebben gekregen onder het rijden.