Woning vol rook na vergeten pannetje op het fornuis

0
852

Huizen – Hulpdiensten moesten maandagavond 16 juli in actie komen voor een woningbrand aan de Dekemastate in Huizen, meerdere brandweereenheden kwamen hierop ter plaatsen.

Omstreeks 18:20 uur zagen omstanders rook komen uit een garage/woning aan de Dekemastate in Huizen, en sloegen via 112 alarm. Hierop kwam het Huizer brandweerkorps met 2 tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse, ook de politie kwam met een wagen.

De brandweer kon via een geopende achterdeur de woning betreden, en trof een woning vol met rook aan. Tijdens een binnenverkenning werd al snel de boosdoener aangetroffen, hier bleek een pannetje met olie te staan droogkoken. De brandweer wist het pannetje veilig naar buiten te krijgen, en de brand werd “geblust” met een schep aarde uit de tuin.

De woning is hierna geventileerd door de brandweer, wel heeft de woning enige rookschade opgelopen. Er raakte niemand gewond bij de brand.