Wasdroger vat vlam in woning boven winkelcentrum Oostermeent

0
1586

 

Huizen РZondagmiddag  17 juni is er in een woning aan de Oostermeent Noord boven het winkelcentrum een wasdroger in de brand gevlogen, de hulpdiensten kwamen hiervoor ter plaatse.

Omstreeks 14:10 uur ontdekte een bewoonster de brand in haar woning, vanuit de wasdroger kwam de nodige rookontwikkeling. Direct werd via 112 alarm geslagen, het Huizer brandweerkorps rukte met een tankautospuit en een hoogwerker vanaf de kleine post aan de Bovenmaatweg, en met een 2e tankautospuit vanaf de hoofdpost aan de Eemlandweg met spoed uit.

Ter plaatse was het voor de brandweermannen even zoeken naar het juiste deurportaal om bij de betreffende woning boven de winkels van het winkelcentrum uit te komen, o.a moest er een fietspad paaltje uit de grond gehaald worden om met de grote wagen voor de deur te komen.

Uiteindelijk bleek bij aankomst van de brandweer dat de brand al uit was. Een bewoonster had wel wat rook ingeademd bij het blussen van de brand, voor het slachtoffer werd een ambulance ter plaatse gevraagd om haar na te kijken op rookinhalatie. Gelukkig bleek het uiteindelijk mee te vallen.