Kindje bekneld in wildrooster op de Westerheide in Laren

0
1618

 

Laren – Zondagmiddag 17 juni is een kindje en zijn familie flink geschrokken op de Westerheide , het jongetje raakte bekneld tussen een wildrooster en moest door de brandweer los geknipt worden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:40 uur, een jongetje dat met het gezin de wildrooster richting de heide wilde oversteken zakte er door nog onbekende oorzaak tussen de spijlen en raakte bekneld. Direct werd via 112 alarm geslagen, de meldkamer stuurde een politie eenheid, een ambulance, een tankautospuit van het Larense brandweerkorps en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) + tankautospuit uit Hilversum met spoed ter plaatse.

Het Hilversummer brandweerkorps dat als eerste ter plaatse was wist het jongetje binnen enkele tellen weer te bevrijden. Met de zogenaamde “spreider” die normaal wordt gebruikt voor het open maken van autowrakken wist de brandweer snel de spijlen verder uit elkaar te drukken, en kon het jongetje uit zijn benarde positie gehaald worden.

Het jongetje is ter plaatse in de ambulance nagekeken, maar bleek er gelukkig goed vanaf gekomen te zijn. Het ambulancepersoneel heeft het jongetje en zijn familie nog even afgezet aan de overkant bij La Place, waar hun auto geparkeerd stond.