Oppervlakte reddingswedstrijden op het Gooimeer bij Naarden

0
1659

 

Naarden – Zaterdagmiddag 16 juni vonden aan het Gooimeer in Naarden de tweede voorronde van de oppervlakte reddingswedstrijden plaats, het brandweerkorps van Naarden was voor deze wedstrijd de gastheer. 

Het scenario dat in scene gezet werd was een mooie casus voor de diverse brandweerkorpsen die aan deze voorrondes meededen. Op een werkponton die voor werkzaamheden onder de Hollandse Brug lag was een explosie ontstaan, hierbij vielen 3 “slachtoffers”. Één van deze personen raakte met een dixi toilet en al te water en moest gered worden, ook de 2 andere slachtoffers moesten van het ponton geëvacueerd worden.

Na aankomst van de brandweerwagen op plaats incident moesten de ploegen snel een situatie schets maken. En moesten er door het oppervlakte reddingsteam 3 reddingen uitgevoerd worden om alle slachtoffers bij het ambulance personeel op de vaste wal te krijgen. Elk slachtoffer had een bepaald type verwondingen. Dit ging van een slachtoffer met een hartstilstand, een slachtoffer met een slagaderlijke bloeding tot aan een slachtoffer met brandwonden. Aan de hand van de aard van de verwondingen moest de ploeg exact de juiste reddings volgorde uitkiezen die tijdsgebonden waren.

Uiteindelijk wisten alle meedoende wedstrijdploegen de casus snel en goed op te lossen. De brandweer kijkt terug op een sportieve maar tevens ook een leerzame dag.