Dronken automobilist crasht op vluchtheuvel en probeert vervolgens zijn krat bier te verstoppen

0
930

 

Blaricum / Laren – Een automobilist met een slokje te veel op is vrijdagavond 15 juni met zijn auto op een vluchtheuvel op de Torenlaan gecrasht. Op zijn vlucht probeerde hij nog een krat bier voor de politie te verstoppen. 

De automobilist reed omstreeks 23:20 uur over de Torenlaan in de richting van Laren, toen hij met hoge snelheid de bocht miste ter hoogte van de Oud Blaricummerweg. De auto crashte op de middengeleider en kwam even verderop tot stilstand. De bestuurder verliet direct het voertuig met een kratje bier in zijn handen, om deze vervolgens in een zijstraat in de bosjes te verstoppen.

Meerdere omstanders probeerden te voorkomen dat de bestuurder op de vlucht sloeg, en probeerden hem tegen te houden. De bestuurder begon hierop druk te schreeuwen en agressief te worden. De bestuurder is uiteindelijk aangehouden.

Op aanwijzing van enkele omstanders kon de politie de verstopte krat bier die in de bosjes gegooid was veilig stellen, ook in de auto werden na grondige doorzoeking meerdere geopende flesjes bier aangetroffen. Een brandweerman in vrije tijd die net na het ongeval passeerde heeft uiteindelijk in samenwerking met de politie de zwaar gehavende auto met zijn terreinwagen van de weggetrokken om de weg weer vrij te maken in afwachting van de Berger.

Het rijbewijs van de bestuurder zal  op basis van artikel 8 “Rijden onder invloed” worden ingevorderd. Bergnet heeft de auto die total loss was geborgen.