Brandweer brengt brand op Hoorneboegse Heide snel onder controle

0
1216

Hilversum – Dinsdagmiddag 3 juli is er brand uitgebroken op de Hoorneboegse Heide in Hilversum, de brandweer rukte met groot materieel uit. 

De brand op de Hoorneboegse Heide brak omstreeks 15:05 uur door een nog onbekende oorzaak uit, en greep door de droogte snel om zich heen. In de regio Gooi en Vechtstreek is momenteel natuurbrandgevaar Fase 2 (voorheen code oranje/rood) toepassing. Bij een brand in de natuur rukt de brandweer nu standaard uit met 2 tankautospuiten en een haakarmvoertuig met daarop een grote watertank en een groot waterkanon.

De brandweer wist de brand snel te omcirkelen en in te sluiten met meerdere waterkanonnen. De brandweer van Laren, Bussum en Hilversum wisten de brand hierdoor snel onder controle te brengen en de schade te beperken tot een afgebrand stuk heide van 30 bij 60 meter.

De brandweer waarschuwt geen sigaretten meer weg te gooien in de natuur en geen gebruik te maken van open vuur. De kans op een snelle grote brand is vanwege de droogte momenteel namelijk groot.