Achteruit rijdend busje schept peutertje op fiets in Bussum

0
1249

Bussum –  Een peuter is zondagavond 27 mei  ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Top Naefflaan in Bussum, de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter kwamen massaal ter plaatsen. 

Omstreeks 18:00 uur reed een automobilist met zijn bestelbus achteruit door de Top Naefflaan in Bussum, toen zich een horror-scenario voordeed. Een klein peuter meisje schoot op haar fietsje plotseling uit een tuin zo achter de bus langs de weg op, het peutertje werd hierbij aangereden en raakte ernstig gewond.  Naast meerdere ambulance’s en politie eenheden, werd ook het Mobiel medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse hebben hulpdiensten zich over het slachtoffertje ontfermd, en haar weten te stabiliseren. Het slachtoffer is hierna met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, de ingevlogen trauma-arts reed met de ambulance mee om alvast specialistische hulp voor aankomst in het ziekenhuis te kunnen verrichten.

Volgens getuigen zou het meisje uit het niets uit de tuin zijn komen rijden, precies op het moment dat het busje langzaam achteruit rijdend de tuin passeerde.  De VOA ( Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse alle sporen in kaart gebracht, en hiermee zet de politie het onderzoek voort.

Foto’s Remon van Dijkhuizen en een anonieme inzender