Wietkwekerij ontdekt bij woningbrand op het Achterom in Hilversum

0
889

Hilversum – Woensdagmiddag 23 mei is er in een woning aan het Achterom in Hilversum een woningbrand uitgebroken, in de woning troffen de hulpdiensten een wietkwekerij aan.

Omstreeks 14:24 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan het Achterom in Hilversum, de brandweer schaalde de brand op naar het sein “Middel Brand”. De tankautospuit en hoogwerker uit Hilversum, een 2e tankautospuit uit Loosdrecht en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) werden ter plaatse gestuurd. Omdat er niet bekend was of iedereen veilig uit de woning was, werden ook meerdere ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gevraagd,

Uiteindelijk bleek het om een brand in een slaapkamer op de 1e etage te gaan, de brand was snel onder controle. Wel sprak de brandweer over een “Code Groen”, dit betekent dat er in de woning een wietkwekerij was aangetroffen.

De politie doet onderzoek bij de wietkwekerij, deze zal later geruimd worden. Wietkwekerijen zijn vaak van stroom voorzien via gevaarlijke knutselwerken aan het stroomnet, en erg brand gevaarlijk.

Foto’s : Richard Buis