Grote brand legt paviljoen Uit en Meer in Weesp volledig in de as

0
1979

Weesp – Een grote uitslaande brand heeft paviljoen Uit & Meer bij Fort Uitermeer in de nacht van maandag op dinsdag 22 mei volledig in de as gelegd.

De brand werd omstreeks 01:36 ontdekt, toen betrof het al een felle uitslaande brand. Aan de hand van de 112 meldingen schaalde de brandweer al direct vanuit de meldkamer op naar het sein “Middel Brand “, en werd naast de hoogwerker , de tankautospuit en de SIV ( Snel Inzebaar Voertuig) van brandweerpost Weesp ook direct het naburige korps van Nederhorst den Berg al met de tankautospuit op pad gestuurd.

De brandweer werd geconfronteerd met een pand dat al zover in brand stond dat het niet meer te redden was, uiteindelijk schaalde de brandweer nog op naar het sein “Grote Brand” en kwam ook een 3e tankautospuit uit het naburige Nederhorst den Berg ter plaatse om te helpen met het bestrijden van de brand.

Het paviljoen brandde tot de grond aan toe af, en kan als verloren worden beschouwd.  Omstreeks 03:15 uur gaf de brandweer het sein “Brand Meester”, wat de oorzaak van de brand is, is op dit moment nog niet bekend. Er raakte niemand gewond.

 

Foto’s : Lorenzo Derksen, Inter Visual Studio)