Nachtelijke klopjacht op woninginbrekers bij het Laapersveld

0
607

Hilversum – In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 mei hielden agenten een verdachte aan van een poging woninginbraak aan de Pieter de Hooghlaan.

Rond 01.35 uur meldde een bewoonster van de Pieter de Hooghlaan dat ze geluiden in huis hoorde en dacht dat er ingebroken werd. Agenten kwamen naar de woning en zagen dat er geprobeerd was een raam te forceren. De verdachten waren weg. Dit omdat buren even daarvoor hen betrapten, ze zagen twee mannen wegrennen en in een auto stappen.

Agenten zochten in de omgeving naar de auto en zagen hem rijden bij de Diependaalselaan. De bestuurder reed de Utrechtseweg op en gaf gas. Op het Laapersveld stopte de auto en stapten drie mannen uit en renden weg. Eén van hen, 32 jaar woonplaats onbekend, kon in de kraag worden gevat. Agenten zetten direct het Laapersveld af en een politiehelikopter hielp met zoeken naar de andere twee.

Helaas werden de laatste 2 niet meer gevonden. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau, en de auto is in beslag genomen.

Melden werkt! 
Doordat er direct 112 werd gebeld kon de politie snel handelen en de verdachte aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn.