Vier jongens van 15, 16 en 17 aangehouden voor meerdere straatroven en overval in Huizen

0
757

Huizen – Maandagochtend 14 mei hield de recherche vier jonge Huizers aan voor twee straatroven en een poging overval. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.

Poging overval

Donderdag 23 november kwamen twee jongens een supermarkt aan de Jacob van Heemskerkstraat / Karel Doormanlaan binnen. Ze bedreigden de eigenaar met een wapen en wilden geld. De eigenaar bleef rustig en sprak de jongens aan. Die renden de winkel uit en gingen ervandoor op een scooter en een fiets. De scooter werd bestuurd door een derde jongen.

Straatroven
Op 3 februari vond er een poging straatroof plaats op de Thorbeckestraat en op 7 februari een straatroof op de Ceintuurbaan. In beide gevallen droegen de verdachten maskers en bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen.

Rechercheonderzoek
De recherche startte een onderzoek dat leidde naar een 15-jarige jongen, een 16-jarige jongen en twee 17-jarige jongens uit Huizen. De vier werden maandagochtend thuis aangehouden. Dit houdt niet in dat het onderzoek is afgerond. Mogelijk zijn er nog meer verdachten bij betrokken. Meer aanhoudingen worden daarom ook niet uitgesloten.