[ Update ]Trein schept lesauto op spoorwegovergang in Bussum, 1 dode

0
2548

Bussum – Dinsdagochtend 1 mei heeft er op een spoorwegovergang aan de Herenstraat in Bussum een ongeval tussen een lesauto en een trein plaatsgevonden. Hierbij is helaas 1 persoon om het leven gekomen.

Omstreeks 11:15 uur ging het flink mis op de spoorwegovergang aan de Herenstraat in Bussum, een trein botste hierbij op een lesauto. Omstanders sloegen direct via 112 alarm. Hierop kwamen meerdere brandweer eenheden , ambulances en de politie ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar de inzet van de helikopter werd voordat deze ter plaatse was afgemeld.

Hulpdiensten hebben direct de situatie veilig gesteld, het treinverkeer werd in beide richtingen plat gelegd. Volgens getuigen zou de  lesauto met daarin 2 inzittenden stil zijn gevallen bij het optrekken over het spoor, en kwam de auto zo tussen de uiteindelijk dalende spoorbomen klem te zitten. De leerlinge, een 18 jarige vrouw uit Bussum kon op tijd in shock het voertuig verlaten. De rijinstructeur, een 66 jarige man uit Amersfoort kon het voertuig helaas niet op tijd verlaten en werd met auto en al gegrepen door de trein. Het slachtoffer overleed ter plaatse door de enorme klap.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak.