Ruim 800 bezoekers tijdens Reddingsbootdag in Huizen en Blaricum

0
1538

Huizen / Blaricum – Het was afgelopen zaterdag 28 april echt reddingboten weer. Een stevig windje en af en toe een bui weerhield ruim 800 mensen niet om naar de reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Huizen en Blaricum te komen.

Tijdens de Nationale Reddingbootdag kunnen de donateurs van de KNRM meevaren op de reddingboten en van dichtbij zien wat er gebeurt met hun bijdrage. Naast de reddingboten waren in Blaricum en Huizen ook andere hulpdiensten aanwezig waar de KNRM veel mee samenwerkt zoals de brandweer en ambulancedienst.

Voorzitter Ellen de Ranitz van het KNRM reddingstation Huizen-Blaricum: “Wij zijn er erg trots op dat zoveel donateurs en belangstellenden ook dit jaar de weg naar onze reddingstations wisten te vinden. Het is voor ons erg belangrijk een nauwe band te hebben met de personen die ons een warm hart toedragen en uiteindelijk het reddingswerk in Nederland bekostigen”

Op de Reddingbootdag werden in Huizen en Blaricum ruim 20 personen donateur van de KNRM. “Deze extra donateurs zijn hard nodig” vertelt de Ranitz “De KNRM komt jaarlijks ruim 8 miljoen euro tekort bij de exploitatie van de 90 reddingboten die er in Nederland gestationeerd zijn.” Donateur worden kan via www.knrm.nl/help-mee.

De KNRM is het goede doel dat sinds 1824 levens redt op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs en uit nalatenschappen. De bemanningsleden van de KNRM zijn vrijwilligers die professioneel worden opgeleid om het zware werk aan boord van de reddingboten uit te kunnen voeren.

( Foto’s met dank aan Remon van Dijkhuizen )