Te water geraakte fietser overleden in de Haven van Huizen

0
2877

Huizen – Zondagmiddag 29 april is er in de werkhaven aan de pier van de Haven van Huizen een fietser te water geraakt. Hulpdiensten rukten hiervoor grootschalig uit.

Omstreeks 16:45 uur zagen getuigen een man fietsen over de kade van de werkhaven op de pier van de Haven van Huizen, toen hij door een nog onbekende oorzaak met zijn fiets en al te water raakte.  Direct sloegen de omstanders via 112 alarm, en hebben nog geprobeerd om het slachtoffer zelf uit het water te halen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, de brandweer schaalde op naar het sein “Middel Water Ongeval”. Hierop kwamen naast de brandweerduikers uit  Nederhorst den berg ook de duikers uit de buur-veiligheidsregio Bunschoten-Spakenburg ter plaatsen. Vanuit Amsterdam werd de traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team ingevlogen.

In afwachting van de duikers is met meerdere werplijnen en haken eraan zowel vanuit een politie boot als vanaf de kant door ambulance, politie en brandweerpersoneel getracht om de positie van het slachtoffer onder water te kunnen achterhalen. Even later waren er ook 2 reddingsboten van de KNRM ter plaatse. Deze heeft met een bodemscanner de omgeving afgezocht.

Uiteindelijk is het slachtoffer na enige tijd onder water aangetroffen, en door duikers naar de kant gebracht. Er is nog gepoogd om het slachtoffer te reanimeren , maar alle hulp mocht helaas niet meer baten en het slachtoffer bleek ter plaatse overleden te zijn.

De politie is bezig met een onderzoek naar de exacte toedracht.