Man (52) overleden na val met grasmaaier van metershoge vestingmuur in Naarden

0
2440

Naarden – Maandagochtend 30 april is een man met een grote grasmaaier metershoog vanaf een vestingmuur aan de Kapitein G.A Meijersweg in Naarden naar beneden in het water gevallen, het slachtoffer werd door het oppervlakte reddingsteam van de brandweer bewusteloos uit het water gehaald. Het slachtoffer, een 52 jarige man uit Renswoude overleed in het ziekenhuis.

Omstreeks 09:45 uur ging het gigantisch mis in de Naarder Vesting aan de Kapitein G.A Meijersweg. Een man die met een grote grasmaaier bovenop een hoge vestingsmuur bezig was reed door een nog onbekende oorzaak met zijn voertuig vanaf de muur het meters lager gelegen water in. Omstanders zagen het gebeuren en sloegen direct alarm. De hulpdiensten kwamen massaal in actie, het brandweerkorps van Gooi en Vechtstreek kreeg hierbij assistentie van de brandweerduikers uit Flevoland.

De locatie was voor de hulpdiensten lastig bereikbaar, via fietspaden konden de kleinere voertuigen bij het incident komen, de grote brandweerwagens moesten aan de weg blijven staan. Het bewusteloze slachtoffer is uiteindelijk door het oppervlakte reddingsteam van de brandweer aangetroffen en uit het water gehaald nadat deze zeer professioneel en adequaat hadden opgetreden. De duikers van brandweer Almere hebben hierna nog het water rondom het voertuig doorzocht.

Het slachtoffer is al reanimerend met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arts van de traumahelikopter is hierbij met de ambulance meegereden. ( Update 16:45 uur : De politie laat weten dat het slachtoffer inmiddels helaas overleden is in het ziekenhuis, het betreft een 52 jarige man uit Renswoude).

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.