Flatbewoners blussen balkonbrand op de 4e etage in Huizen

0
1706

Huizen – Woensdagochtend 2 mei is in alle vroegte een brand uitgebroken bij een woning aan de Huizermaatweg in Huizen, buurtbewoners wisten de brand op 4 hoog onder controle te brengen.

Omstreeks 06:10 uur is er op een balkon van een flatwoning op de 4e etage aan de Huizermaatweg in Huizen een brand uitgebroken, hierbij kwam veel rook vrij. De meldkamer stuurde direct de hoogwerker en de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) van de brandweerpost in Bussum met spoed ter plaatse. Ook meerdere politie eenheden en een ambulance werden opgeroepen.

Flatbewoners twijfelden geen moment, en zijn voor aankomst van de brandweer al begonnen om de brand op de 4e etage te blussen. Meerdere bewoners gooiden met in hun woning gevulde emmers water vanaf hun balkon naar de brand, uiteindelijk wisten zij de vlammen grotendeels te doven voordat de brand kans had naar binnen te slaan.

De brandweer die snel ter plaatse was heeft de brand verder uitgemaakt. Enkele flatbewoners zijn in de ambulance nagekeken, maar er bleek niemand gewond. Nadat de brandweer CO metingen had verricht in de flat en er geen rook aanwezig was in het trappenhuis konden alle bewoners terugkeren naar hun woningen.

Stichting Salvage zal de betrokkenen helpen bij de afhandeling van de schade, hoe de brand ontstaan is is nog niet bekend.

1e foto ingestuurd door GooiNieuws-bezoeker