Hulpdiensten flink in de weer voor jongetje dat met zijn hand bekneld zat in een speeltuin

0
1926

Huizen – Zaterdagmiddag 28 april is er in een speeltuin aan de Weegbree in Huizen een spelend jongetje met zijn hand bekneld komen te zitten in een ijzeren bank, de uitgerukte hulpdiensten hadden er een flinke klus aan om het jongetje te bevrijden. Uiteindelijk is het jongetje met zelfs nog een deel van de bank rondom zijn hand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Omstreeks 12:15 uur was een jongetje aan het spelen in een speeltuin aan de Weegbree in Huizen. Door een nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn hand vast te zitten in de ijzeren constructie van een zitbank aldaar. Omstanders wisten via 112 alarm te slaan, hierop kwamen een politie eenheid, een ambulance en de brandweer met spoed ter plaatse.

De jongen bleek met 1 vinger in een rond open gaatje vast te zitten, in eerste instantie trachtte de brandweer het jongetje los te weken met zeep wat aanwezig was op het brandweervoertuig. Dit had echter geen resultaat.

Uiteindelijk is in overleg met het ambulancepersoneel besloten om de bank uit elkaar te zagen en zo de buis waar het jongetje met zijn vinger in vast zat in delen los te halen van de bank.

Nadat het jongetje een brandweer jas en helm en enkele kleden ter bescherming om zich heen had gekregen is de brandweer begonnen met het uit elkaar zagen van de bank. Na een halfuur had de brandweer de buis waarin het jongetje met zijn vinger vast zat losgekregen van de rest van de bank. Het jongetje is met een deel van de bank om zijn hand heen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, hier zal men verdere zorg dragen voor het jongetje.

 

Update : Uiteindelijk is het jongetje rond 14:45 uur in het ziekenhuis bevrijd van het stuk ijzer. Door het omhooghouden van de arm was er minder bloed in de vinger aanwezig, en met behulp van ijs (zwelling laten krimpen) en een hoop zeep hebben ze de jongen uiteindelijk met zijn vinger kunnen loshalen.